Ngjarjet në ODA

FemArt Festival – Edicioni i 8-të

FemArt Festival – Edicioni i 8-të do të realizohet me 15-20 Tetor, 2020 në Prishtinë.

FemArti është festival feminist i njohur ndërkombëtarisht, i cilikaarritur që përmes artit të mirë dhe kualitativ të krijuar ngaartistetdhe aktivistet të fuqizoj gratë dhe vajzat në njohjen e tëdrejtave tëtyre të plota me qëllim të arritjes së barazisë politike,ekonomike,kulturore, personale, dhe shoqërore.

Moto e festivalit FemArt 2020 është “Solidaritet dheQëndrueshmëri”.Solidariteti si parim i mbështetjes së ndërsjellë në mesgrave dhevajzave, artisteve dhe aktivisteve që punojnë për barazinëgjinore dhetë drejtat e grave. Qëndrueshmëria si aftësi për t’i bërëballëfatkeqësive, traumave dhe sfidave duke u ngritë në këmbë saherërrëzohemi e duke e ngritë zërin sa herë që mundohen të na heshtin.

VINI RE: Koncepti dhe formati i festivalit FemArt këtë edicionkandryshuar si rezultat i përballjes me COVID-19. Në solidaritetdhepërkrahje FemArt do të sjellë krijime artistike origjinale ngaartistetdhe aktivistet e vendit.

Edicioni i tetë i FemArt përkrahet nga:

Donatorët: Bashkimi Europian, Koalicioni i Kosovës për Pajtim, Ambasada e Suedisë në Kosovë/Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar -Sida,Fondi për Zhvillim Komunitar – CDF, Kvinna till Kvinna, UNFPA,Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës, Cfd,AmbasadaAmerikane në Kosovë, Koalicioni K10.

Përkrahësit Institucional dhe medial: Teatri Oda, Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Fakulteti i Arteve - Universiteti i Prishtinës, Etno Fest,Hapu - Festivali i Artit në Hapësirë Publike, KultPlus, Selman Networks,Rikon, Frutomania, Dukagjini, mik-mik, T-shirt collective, BlueTaxi,Ymalko.


DITA 4:
18 tetor, 2020 – E diel

PUNËTORI “COVIDIA DELL”ARTE”
Nga: Natasha Poplavska
Vendi: Teatri Oda
Ora: 10:00-17:00

PERFORMANCË & DISKUTIM “SILVER BOOM” (Festivali HAPU në FEMART)
Nga: Anna Anderegg (Asphalt Piloten) - Zvicër
Vendi: Sheshi “Adem Jashari”
Ora: 16:00
Diskutimi
Vendi: Teatri Oda
Ora: 18:00

PERFORMANCË DANSI “ÇFARË DUAN BURRAT!?” - PREMIERË – PRODUKSIONI ARTPOLIS
Regjia dhe Koreografia: Robert Nuha
Teksti:Edlir Gashi
Performues: Edlir Gashi dhe Robert Nuha
Vendi: Teatri Oda
Ora: 21:30 – 22:30
Hyrja: 2 €

SHËNIM: Ky aktivitet zhvillohet në përputhje me "Manualinpërmbrojtje nga përhapja e virusit COVID-19" të publikuar nga MinistriaeShëndetësisë, si dhe "Projektligji për prandalimin dhe luftiminepandemisë COVID-19".

Kërkohet nga të gjithë pjesëmarrëset/sit të respektojnë të gjithamasatpër mbrojtjen nga Covid-19 duke mbajtur maskat dhe distancën. 

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

11.12.2023

E hëne

12.12.2023

E martë

13.12.2023

E mërkurë

14.12.2023

E enjte

15.12.2023

E premte

16.12.2023

E shtunë

17.12.2023

E diel

ODA përkrahet nga