Ngjarjet në ODA

FemArt Festival – Edicioni i 8-të

FemArt Festival – Edicioni i 8-të do të realizohet me 15-20 Tetor, 2020 në Prishtinë.

FemArti është festival feminist i njohur ndërkombëtarisht, i cilikaarritur qëpërmes artit të mirë dhe kualitativ të krijuar ngaartistetdhe aktivistet të fuqizoj gratë dhe vajzat në njohjen e tëdrejtave tëtyre të plota meqëllim të arritjes së barazisë politike,ekonomike,kulturore, personale,dhe shoqërore.

Moto e festivalit FemArt 2020 është “SolidaritetdheQëndrueshmëri”.Solidariteti si parim i mbështetjes së ndërsjellë nëmesgrave dhevajzave, artisteve dhe aktivisteve që punojnë përbarazinëgjinore dhetë drejtat e grave. Qëndrueshmëria si aftësi për t’ibërëballëfatkeqësive, traumave dhe sfidave duke u ngritë në këmbësaherërrëzohemi e duke e ngritë zërin sa herë që mundohen të na heshtin.

VINI RE: Koncepti dhe formati i festivalit FemArt këtë edicionkandryshuar si rezultat i përballjes me COVID-19. Në solidaritetdhepërkrahje FemArt do të sjellë krijime artistike origjinale ngaartistetdhe aktivistet evendit.

Edicioni i tetë i FemArt përkrahet nga:

Donatorët: Bashkimi Europian, Koalicioni i Kosovës për Pajtim, Ambasada e Suedisënë Kosovë/Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar -Sida,Fondi përZhvillim Komunitar – CDF, Kvinna till Kvinna, UNFPA,Ministria eKulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës, Cfd,AmbasadaAmerikane në Kosovë, Koalicioni K10.

Përkrahësit Institucional dhe medial: Teatri Oda, Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Fakulteti i Arteve -Universiteti i Prishtinës, Etno Fest,Hapu - Festivali i Artit nëHapësirë Publike, KultPlus, Selman Networks,Rikon, Frutomania,Dukagjini, mik-mik, T-shirt collective, BlueTaxi,Ymalko.


DITA 5:
19 tetor, 2020 – E hënë

PUNËTORI “COVIDIA DELL”ARTE”
Nga: Natasha Poplavska
Vendi: Teatri Oda
Ora: 10:00-17:00

PERFORMANCË DANSI “LIDHMË MUA”
Koncepti dhe koreografe: Luljeta Braha
Kërcimtaret/ët: Nisa Krasniqi, Blerta Fanaj, Andi Hoxha, Rina Baxhaku, Besjana Bytyci, Gresa Nafezi dhe Tajra Kuqani.
Vendi: Teatri Oda
Ora: 21:30 – 22:30
Hyrja: 2 €


SHËNIM: Ky aktivitet zhvillohet në përputhje me "Manualinpërmbrojtje nga përhapja e virusit COVID-19" të publikuar nga MinistriaeShëndetësisë, si dhe"Projektligji për prandalimin dhe luftiminepandemisë COVID-19".

Kërkohet nga të gjithë pjesëmarrëset/sit të respektojnë të gjithamasatpërmbrojtjen nga Covid-19 duke mbajtur maskat dhe distancën. 

 

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

11.12.2023

E hëne

12.12.2023

E martë

13.12.2023

E mërkurë

14.12.2023

E enjte

15.12.2023

E premte

16.12.2023

E shtunë

17.12.2023

E diel

ODA përkrahet nga