Produksionet ODA

Graviteti

"Graviteti", një shfaqje teatrore e përbërë prej skenave - kronikë të bazuara në personazhe reale, ngjarje e fenomene nga e kaluara dhe e sotmja, që të përbashkët kanë lidhjen, shpeshherë edhe të pashpjegueshme, me atdheun. Graviteti - është forca që tërheq në mënyrat më të ndryshme personazhet e këtyre kronikave. Tablo e ngjarje fiktive të "muzeut gravitacional" nisin prej Skënderbeut, Arbëreshëve, emigrantëve të parë të Shqipërisë e deri te personazhet e ditëve të sotme të mërguar apo të kthyer.

"Graviteti" ofron një eksperiencë artistike të eksplorimit të lidhjes së veçantë të shqiptarëve me atdheun, prej këndvështrimeve dhe situatave nga më të ndryshmet, ku fuqia e gravitetit arrin deri edhe në aktet më sublime njerëzore.Premiera e shfaqjës "Graviteti" u dha më 01.03.2019 me rastin e 16 vjetorit të themelimit të Teatrit ODA

Përkrahur nga Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve dhe Komuna e Prishtines

Regjia

Florent Mehmeti

Autori

Lirak Çelaj

Luajn√ę

Daniela Markaj\r\nFlamur Ahmeti\r\nKaltrinë Zeneli\r\nLeonit Maloku

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

27.05.2024

E hëne

28.05.2024

E martë

29.05.2024

E mërkurë

30.05.2024

E enjte

31.05.2024

E premte

01.06.2024

E shtunë

02.06.2024

E diel

ODA përkrahet nga