Ngjarjet në ODA

FemArt Festival – Edicioni i 8-të

FemArt Festival – Edicioni i 8-të do të realizohet me 15-20 Tetor, 2020 në Prishtinë.

FemArti është festival feminist i njohur ndërkombëtarisht, i cili kaarritur që përmes artit të mirë dhe kualitativ të krijuar nga artistetdhe aktivistet të fuqizoj gratë dhe vajzat në njohjen e të drejtave tëtyre të plota me qëllim të arritjes së barazisë politike, ekonomike,kulturore, personale, dhe shoqërore.

Moto e festivalit FemArt 2020 është “Solidaritet dhe Qëndrueshmëri”.Solidariteti si parim i mbështetjes së ndërsjellë në mes grave dhevajzave, artisteve dhe aktivisteve që punojnë për barazinë gjinore dhetë drejtat e grave. Qëndrueshmëria si aftësi për t’i bërë ballëfatkeqësive, traumave dhe sfidave duke u ngritë në këmbë sa herërrëzohemi e duke e ngritë zërin sa herë që mundohen të na heshtin.

VINI RE: Koncepti dhe formati i festivalit FemArt këtë edicion kandryshuar si rezultat i përballjes me COVID-19. Në solidaritet dhepërkrahje FemArt do të sjellë krijime artistike origjinale nga artistetdhe aktivistet e vendit.

Edicioni i tetë i FemArt përkrahet nga:

Donatorët: Bashkimi Europian, Koalicioni i Kosovës për Pajtim, Ambasada e Suedisë në Kosovë/Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar - Sida,Fondi për Zhvillim Komunitar – CDF, Kvinna till Kvinna, UNFPA, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës, Cfd, AmbasadaAmerikane në Kosovë, Koalicioni K10.

Përkrahësit Institucional dhe medial: Teatri Oda, Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Fakulteti i Arteve - Universiteti i Prishtinës, Etno Fest,Hapu - Festivali i Artit në Hapësirë Publike, KultPlus, Selman Networks, Rikon, Frutomania, Dukagjini, mik-mik, T-shirt collective, Blue Taxi,Ymalko.

 

DITA 2:
16 tetor, 2020 – E premte

PUBLIKIM RAPORTI & KONFERENCË “DREJT SOLIDARITETIT DHE BASHKËPUNIMIT”
Autore: Gresa Rrahmani
Paneli 1: “Përfaqësimi i grave në shoqëri civile, media dhe institucione të kulturës” – Perspektiva ndërkombëtare dhe vendore.
Paneli 2: “Përfaqësimi i grave në shoqëri civile, media dhe institucione të kulturës” në Kosovë.
Vendi: Teatri Oda
Ora: 11:00 – 15:00

PERFORMANCË “A JE ÇIKË, A DJALË!?... – PREMIERË – PRODUKSIONI ARTPOLIS
Regjisore: Arlinda Morina
Autore: Uresa Ahmeti
Kostumografe: Plasticllori
Videograf: Rron Ismajli;
Aktore/ë: Hajat Toçilla; Diva; Agatha Bones; Vjeshta
Asistente teknike: Qëndresa Loki
Vendi: Teatri Oda
Ora: 21:30 – 22:30
Hyrja: 2 €

SHËNIM: Ky aktivitet zhvillohet në përputhje me "Manualin përmbrojtje nga përhapja e virusit COVID-19" të publikuar nga Ministria eShëndetësisë, si dhe "Projektligji për prandalimin dhe luftimin epandemisë COVID-19".

Kërkohet nga të gjithë pjesëmarrëset/sit të respektojnë të gjitha masatpër mbrojtjen nga Covid-19 duke mbajtur maskat dhe distancën. 

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

11.12.2023

E hëne

12.12.2023

E martë

13.12.2023

E mërkurë

14.12.2023

E enjte

15.12.2023

E premte

16.12.2023

E shtunë

17.12.2023

E diel

ODA përkrahet nga