Ngjarjet në ODA

Të mbrapshtit

TË MBRAPSHTIT

Nga Martin Sherman

Me regji të Andrej Nosov

Shfaqja nga Martin Sherman, e realizuar në më shumë se tridhjetë gjuhë, më në fund dhe pas disa përpjekjeve, u bë edhe në versionin serbisht në nëntor të vitit 2012. Me regji të Andrej Nosov, dhe me kastin e përbërë nga Radovan Vujovi?, Boris Ler, Alban Ukaj, Branko Cveji?, Draško Adži? dhe valltarët e Kompanisë së Vallëzimit të Bitef si personazhe kryesore, ky është një rrëfim për jetën e homoseksualëve në vitet e tridhjeta në Gjermani, për telashet e tyre, së pari në përpjekje për ta jetuar jetën dhe pastaj për t'i ikur burgosjes, dhe në fund për t'i shpëtuar kampeve naziste të përqëndrimt që ishin ngritur për ta. Në të njejtën kohë, secili prej tyre, dhe veçanarisht Max, personazhi kryesor, po përpiqen të lidhen me dikë, këdo, në përpjekje për t'u dashuruar me dikë, për ta dashur dikë dhe për ta dashur veten, përkundër vetes. „Të mbrapshtit“ është një shfaqje që e vuri në lëvizje karrierën e Sherman, karrierë që përfshin nominime për çmimin Pulitzer e Tony. Andrej Nosov është regjisor serb që jeton dhe punon me shumë produktivitet në Beograd. „Të mbrapshtit“ është njëri nga tri produksionet me regji të tij në 18 muajt e fundit.

Kohëzgjatja: rreth 90 minuta

Regjia

Andrej Nosov

Autori

Martin Sherman

Luajn√ę

Radovan Vujovi?, Boris Ler, Alban Ukaj, Branko Cveji?, Draško Adži?

Skenografia

Mia David

Muzika

Drasko Adzic

Këtë javë në ODA

E hëne

E martë

E mërkurë

E enjte

E premte

E shtunë

E diel

Ngjarjet e Ardhshme

15.04.2024

E hëne

16.04.2024

E martë

17.04.2024

E mërkurë

18.04.2024

E enjte

19.04.2024

E premte

20.04.2024

E shtunë

21.04.2024

E diel

ODA përkrahet nga